Стартираща фирма си е поставила за цел да осигури работа на възможно най-много български баби

Запознайте се със Snug Essentials – млада българска фирма, която си е поставила за цел да създава работни места не за скъпо платени програмисти, икономисти или маркетолози, а за … баби. Правилно прочетохте! Екипът на фирмата развива онлайн бизнес като наема пенсионерки да правят това, в което най-много ги бива – да плетат калъфи за смартфони, таблети и лаптопи. След това Snug Essentials продава готовите артикули по различни международни канали в интернет.

Въпреки че съществува едва от една година, дейността на фирмата има огромно социално значение предвид проблемите с ниските пенсии и застаряващото население у нас. Проектът е създаден от Петя Митева и няколко нейни приятели.

„Ние рядко оценяваме плетивата на, създадени от нашите баби и майки. Повечето българи дори не им обръщат внимание и предпочитат да носят китайски, масово произведени „модни“ дрехи. Открихме обаче, че много чужденци харесват ръчно изплетените чудесии от бабите в България и с удоволствие ги закупуват. Затова решихме да използваме този интерес и да започнем да продаваме модерни и практични плетива в чужбина, чрез различни интернет канали“ – разказва Петя.

Фирмата разпространява плетените калъфи за дигитални устройства чрез своя профил в най-популярната глобална платформа за ръчно изработени стоки Etsy, достъпен на адрес http://www.etsy.com/shop/SnugEssentials, чрез профилите си в eBay, Facebook и други интернет канали. Предстои и откриването на собствен онлайн магазин.

Към момента за Snug Essentials работят шест баби от гр. Пловдив и неговата околност, както и една в София, а плановете на екипа са скоро техният брой да се удвои. „Ние сме реалисти и съзнаваме, че това не е голяма бройка, в сравнение с броя на пенсионерките в България. За нас обаче е важно, че вече доказахме ефективността на този модел и се надяваме в бъдеще дейността ни да се разраства, а защо не и други предприемачи да започнат свои проекти в тази сфера“ – добавя Петя Митева.

Самите работнички също са много доволни. Те получават заплащането за труда си предварително, а целият риск, свързан с реализацията на продукцията остава в Snug Essentials. Не по-малко важни за тях обаче са и високата оценка на труда им, както и фактът, че произведените от тях продукти се използват и се харесват на хората. Петя вече е в разгара на своята коледна кампания, а ние от Re-Loveution можем само да й стискаме палци да успее да създаде работа за колкото може повече български пенсионерки.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*