Видове дамски пижами

 

Дамските пижами са безценно оръжие, което всяка жена неизменно притежава в гардероба си. Трудно е да си представим по-отпускаща гледка от нас самите, облечени в домашно облекло за сън, заели позиция в леглото пред телевизора или с книга в ръка, отпиващи бавно и методично глътка чай или за по-смелите – вино. Асоциацията, която си правим, когато чуем за дамски пижами, неизменно е свързана с удобство, комфорт и функционалност. 

В настоящия текст ще се спрем на основните видове дамски пижами, които можете да срещнете в практиката. Ако все още не сте открили вашия перфектен модел, то може да използвате долуописаните предложения за вдъхновение в тази посока.

Според кройката

Най-общо дамските пижами могат да бъдат по-къси (до средата на бедрото), три-четвърти, седем-осми или изцяло дълги по отношение на панталоните. Горнищата от своя страна могат да са с къс, дълъг, седем-осми ръкав или тип потник. При избор на дължина на нощното облекло водещи фактори са сезонът и удобството: просто изберете модел, в който ще ви е топло и ще се чувствате комфортно, докато спите.

При деколтето също има вариации, като в общия случай може да е кръгло, триъгълно, квадратно или по-изрязано. Съществуват и модели дамски пижами, притежаващи различни копчета, ципове, яки и други подобни аксесоари, които определено не са по всеки вкус, затова е добре да ги избягвате, ако не сте им привърженик.

Според повода

Под думата “повод” в смисъла на дамските пижами разбираме целта, с която се носи този тип облекло. Някои жени предпочитат да го носят само докато спят, а други успяват успешно да го внедрят и в домашното си ежедневие. Да не споменаваме, че при определени обстоятелства дамските пижами могат да имат и доста предизвикателна роля, изразяваща се в съблазняване. За по-небрежни поводи заложете на удобството и комфорта, а не толкова на модела и начина, по който той пасва на фигурата ви. Аналогично, ако ще ползвате дамската пижама като ежедневна дреха или с вече споменатите по-специални функции, задължително се уверете, че изглеждате добре в нея. 

Според десена

Десените на пижамите са изключително необятна тема, като разнообразието, налично на пазара, напрактика е огромно. Ако трябва да дадем примери за често срещани в практиката десени, бихме казали, че съществуват флорални, с животински щампи, точки, каре и много други. Можете да намерите по-закачливи и забавни алтернативи с различни надписи или сладки животинки, абсолютно изчистени варианти или артикули с класически фигурални мотиви. Заложете на варианта, който пасва най-добре на вашата личност и в който ще се чувствате максимално в свои води. Излишно е да казваме, че ако сте привърженик на стилните решения тип висша мода, то нощница с Тинкърбел едва ли е подходяща, независимо колко е намалена откъм цена.

Според материята

Най-срещаните в практиката материали за изработка на дамски пижами са сатен, лен, памук, дантела, както и различни комбинации между тях. Този фактор зависи както от предназначението на дрехата (дали е само за спане или ще се ползва и като домашна всекидневна алтернатива), както и от сезона. Вземете предвид и индивидуалната толерантност на кожата си. 

Според цвета

Цветът също е необятна тема, като в днешно време можете да намерите напрактика всичко. Хубаво е да се спрете на по-неутрални варианти, които ви успокояват и по естествен начин стимулират желанието ви за сън, но няма да ви виним и ако заложите на нещо по-ярко и запомнящо се. Доверете се на личния си стил и няма да бъдете подведени при никакви обстоятелства.

Според размера

Дамските нощници могат да се намерят във всякакви размери: от най-малкия (най-често XS) до най-големия (XL, XXL и т.н.). Винаги избирайте дамска нощница, която ви е по-свободна, по тялото дори и това да значи да излезете от магазина с по-големия от два различни варианта. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*