Как да изберем колонен климатик за офиса

 

Всеки бизнес трябва да вземе предвид своите приходи и разходи, за да направи възможно най-оптимална подредба на финансите. Това е в центъра на всеки добре отгледан и управляван бизнес и един от най-големите харчове на един бизнес базиран в офис е електроенергията.

Ето какво е важно за един колонен климатик

Колонните климатици са доста често срещана гледка в конферентни зали, големи помещения, офиси и дори складове, най-вече поради тяхната невероятно мощност и относителна ефикасност при изстудяване и затопляне. За разлика от стенните климатици, колонните видове разполагат с доста по-голямо лице, което е доста по-ефикасно в разпръскването на въздушен стълб.

Трябва да е съобразен с размера на помещението

Най-важното при избора на колонен климатик е да се съобрази с това къде ще бъде монтират и размерите на самото помещение. Ако тавана е нисък, то трябва да се вземе модел, които е достатъчно нисък, за да не заема прекалено много вертикално място – това е изцяло от интерионо-дизайнерско съображение.

Друг важен аспект за размера на климатика, е неговата широчина – за разлика от стенните, колонните климатици могат да бъдат тънки и все още да работят доста ефикасно. Това, което е важно при тях е да бъдат достатъчно широки, за да предоставят това тъй желано разпръскване на въздушната струя излизащата от решетките.

Нужно е да бъде монтиран на централно място

Освен ако вашето помещение няма много колони, е важно този климатик да бъде монтиран на централно място, там къде може най-добре да въздейства на възможно най-голяма площ. Подобни съображение ще намалят нуждата от покупката на допълнителни климатици или климатични уреди – за това е важно да внимавате със зоните на активност.

Монтажа на централно място в едно помещение, означава, че той е способен да въздейства на най-голяма площ, без реално да се съобразявате със пространството на стената. Този климатик стъпва на пода, като може да се фиксира за стената, за да се подсигури от накланяне.

Трябва да е достатъчно мощен

Въпреки,че колонните климатици се славят със своята мощност, има различни класове, които са предназначение за различна употреба и размер на помещение. Ако вашият офис е голям, повече от 200кв.м то е желателно да закупите по мощен климатик, които може ефикасно да контролира температура.

Ако, обаче, ще закупите такъв за малка конферетна зала, няма смисъл от това да взимате скъп, мощен модел, на които ще ползвате едва 35% от капацитета за работа. Вместо това вземете по-слаб климатик, които да работи на пълен капацитет, защото така спестявате сериозна инвестиция.

Ако искате да направите най-доброто решение за вас и вашия бизнес, можете спокойно да се обърнете към Klimatici.bg. там ще откриете всичко нужно за обзавеждане и климатизиране на вашето офис пространство, на добра цена, и с дългосрочна гаранция.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*