Animal Rescue Sofia събира средства за нов приют за бездомни кучета

Съществува реална опасност приютът на Animal Rescue Sofia (ARS) да бъде затворен и над 500 кучета да останат отново на улицата. Българската неправителствена организацията се финансира само от дарения и не получава никакви средства от държавата, ЕС или чужди организации.

Вече 3 години фондацията стопанисва втория по големина приют в България. В него работят 15 човека, които са успели да осигурят дом за над 2 300 кучета, като междувременно са кастрирани още 5 400.

След нова година приютът на ARS в Долни Богров ще бъде затворен. За да може организацията да продължи да работи, е необходимо да бъдат закупени нови помещения, в които да се премести приютът. До момента в сметката на фондонабирателна акция има събрани 92 160 евро от нужните 210 000 евро.

Стопанството, което доброволците искат да закупят, се намира на около 300 метра от Ботевградско шосе, на по-малко от километър от настоящия приют. Фермата вече е регистриран животновъден обект и има повечето нужни документи.
“Ако всеки дари 20 лева, за да може да бъдат закупени нови помещения, в които да се премести приютът и където да продължи работата си и след Нова година, фондонабирателната акция би приключила за по-малко от месец. Помогнете, за да си спретнем сами едно малко чудо преди Коледа!”, призовава Надя Станчева, управител на Animal Rescue Sofia.

Повече информация може да видите на страницата на ARS!

Включете се в благотворителния базар на фондацията ТУК!

Източник: Teenews.eu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*