Перфектният спортен екип за начинаещи

Ако под влияние на празничното настроение, твърдо сте решили, че от следващата година ще посветите част от свободното си време на спортни тренировки, значи вече си задавате въпроса кой е подходящият спортен екип за мен?

Всъщност има няколко фактора, които влияят върху избора на дрехи и обувки за тренировка, не само за начинаещи, но и за всички като цяло. На първо място разбира се е видът спорт и мястото, където го практикувате.

Правилните дрехи и обувки по време за спорт са също толкова важни, както това да носите вода със себе си във фитнеса, или да спазвате здравословен хранителен режим. Сред огромното разнообразие спортни екипи на пазара обаче, всеки би могъл да се обърка. Затова и сме ви подготвили няколко насоки за начинаещи:

На първо място не забравяйте, че трябва да заложите повече на удобството, от колкото на красотата по отношение на дрехите, с които ще тренирате. По-добре е да се чувствате комфортно и да може лесно да изпълнявате всички упражнения, вместо просто да изглеждате добре в спортен екип пред огледалото.

Същата ситуация е и с обувките – на първо място те трябва да ви бъдат удобни, а чак след това модерни и красиви. Това е така, защото подходящите маратонки ще намалят осезаемо риска от травми и същевременно ще направят тренировката ви по-приятна.

Следващият фактор, с който трябва да се съобразите е времето, колкото и банално да звучи това.

Ако сте избрали тренировките навън, трябва да съобразите своя спортен екип с метеорологичните условия. Така, когато температурите са високи, правилните дрехи ще помогнат за предотвратяването на „прегряването”. Широките дрехи, позволяват на въздуха да охлажда тялото и на потта да се изпарява по-лесно, а когато е слънчево, подберете светли дрехи, вместо тъмни, за да не привличат те допълнително слънчевите лъчи върху вас.

И обратното, когато времето е студено, няколко „пласта” дрехи са най-практичния избор, тъй като винаги може да свалите нещо, ако ви стане по-топло и да го облечете отново в случай, че усетите, че ви става студено. Външният слой от облеклото пък е трябва да е „вентилиращ”, за да се регулира добре на телесната ви температура.

Маската за лице и шалът също са сред зимните аксесоари, които могат да защитят белите ви дробове от студения въздух. Не забравяйте и ръкавиците при много ниски температури и изберете специални чорапи, които да топлят добре краката ви. Независимо дали навън е горещо или много студено – не забравяйте шапката, която изолира студа, или ви пази от слънчевите лъчи.

Ако пък предпочитате тренировките във фитнеса, ще трябва да съобразете спортния си екип с температурата в залата. Перфектното облекло за спорт много зависи и от вашите тренировки, от интензивността и движенията, които правите. Не залагайте на прекалено тесен екип, защото ще ограничава движенията ви. Ако предпочитате да тренирате с клин, уверете се, че той не ви стяга прекалено и ще можете спокойно да изпълнявате различните упражнения.

Накрая, но не и на последно място е изборът на подходящи обувки. За да бъдат вашите тренировки максимално ефективни, трябва да изберете точния номер, а също така и да се съобразите с материята – дишаща и лека е най-подходяща, защото няма да натоварва допълнително краката ви и няма да ги запари. Ергономичната подметка също е от особено значение, затова ви съветваме да инвестирате повече средства в маратонките си, за да осигурите максимален комфорт на стъпалата.

Посетете онлайн магазина на sportenmag.com, който разполага с богат асортимент мъжки и дамски спортни стоки.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*