Колко важен е електропастирът за животновъдите?

 

Днешните животновъди все по-често използват електропастири, за да подсигурят спокойствието си, и да държат животните от стадата в пълна бройка. За онези, които не знаят, какво представляват тези устройства, ще кажем, че това са енергизатори захранващи въжета, по които минава електричество. Тези въжета се монтират около имотите, където пасе добитъка. Ако животното се докосне до тях, ще получи мек токов удар, който ще го върне обратно в стадото.

Защо трябва да монтираме електропастир във фермата?

 

Основното предназначение на електропастира, е да запази стадото в пълен колектив. Това обаче не е единственото предимство на тази технология. С нея можете да защитите конюшнята на конете от влизане на вълци и диви кучета, както и да предпазите градината си от похитители. Общо взето електропастирите имат редица предимства, с които е добре да се запознаете още сега.

Немалко хора използват електрически огради за животни, за да съхранят визията на фермата си. Има и агресивен добитък, който се опитва да руши имуществото, но електропастирът има възпитателен ефект. Токът няма да навреди на здравето на никое животно, нито пък на човек, но електрошокът е достатъчен, за да вразуми овците, кравите и козите, които желаят да буйстват.

С оглед на всичко това, е добре да се поинтересувате за пълен комплект електропастири, който ще включва оградно въже, енергизатор и изолация. За целта проверете онлайн магазина на Бентли Фарм на адрес https://elektropastiri.bg, в който ще откриете висококачествени продукти на топ цени, както и ще получите безупречно обслужване от любезен и добре обучен персонал.

Законно ли е да притежаваме електропастир?

 

Употребата на електропастир в личния Ви имот е напълно законна. Няма пречки да монтирате енергизатор и електрическа ограда, с която да съхраните добитъка, както и други животни във фермата. Достатъчно е да се постави табелка, която да уведоми хората, че по оградите тече ток. Тук сме длъжни да обясним, че електрическите импулси не могат да причинят нараняване или смърт на човешко същество или животно, но все пак съществува елементът на стресова ситуация.

В обобщение

 

Смятаме, че разбрахте, колко важни са електропастирите за съвременните фермери. Едва ли има нужда да продължаваме тази статия, защото в нея събрахме най-важното за иновативните устройства, които помагат на животновъдите. А сега е време да Ви пожелаем по-малко поводи за тревога свързани със стадата Ви и бъдете предприемчиви, за да намалите нивото на тревожност.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*