Какви видове дамски обувки на ток има

Дамските обувки на ток днес са изключително популярни сред нежната част от човечеството, защото правят стойката изпъната и уверена. Тези момичета изглеждат по-атрактивни и забележителни. Сега обаче ще разберем какви са отделните видове, как се носят и как се сменят капачки.

Какви видове токчета на дамски обувки има

Някои жени носят дамски обувки на ток, за да постигнат желания визуален ефект на изтънченост, атрактивност и увереност. Те знаят, че мъжете харесват това, а също тялото е по-изправено. Това ги кара да се чувстват по-уверени и красиви, което неминуемо повдига самочувствието. Други момичета пък носят дамски обувки на ток, за да придадат някой и друг сантиметър към ниския си ръст, което също ги кара да се чувстват по-самоуверени. Ето няколко вида:

  • Виенски – те са сред най-ниските разновидности и тяхната височина е само 2 см. Най-често се среща при балеринките;
  • Тип тухла – с квадратна форма и височина от 2 до 4 см. Подходящи за всекидневно носене, добре се съчетават с дънки и панталони от всякакъв тип;
  • Платформи – това е цялостна подметка, чиято височина започва от 2 см и може да достигне различни размери;
  • Тип чаша – прилича на дръжка от стъклена чаша, която в средата е по-тясна от краищата. Височината обикновено е около 7 см и често е избиран от високите момичета;
  • Тип колона – правоъгълни и високи, достигащи над 20 см. Предназначени са за ежедневно носене.

Как се носят високи токчета

Всяка жена може да потвърди, че носенето на дамски обувки на ток предизвиква болка в стъпалото и глезена на краката. Много жени твърдят, че болката и дискомфортът започват още на десетата минута. Най-големите здравословни проблеми настъпват сред младите момичета, тъй като те са готови да жертват комфорта в името на красотата. Изцяло с дискомфорта не можем да се преборим, но имаме възможност да приложим някои трикове, с които значително да го намалим.

Сред 4000 анкетирани жени, 40% от тях, когато носят подобни високи дамски обувки, вземат със себе си и резервни удобни, които да обуят, когато кракът им се измори. Най-често това са тип балеринки. Повече от половината дами предпочитат вкъщи да ходят боси, за да им отпочиват краката. Лекари пък препоръчват правенето на стречинг или извършването на различни упражнения.

Как се сменят капачки

С носенето на дамски обувки, капачките на токчетата им постепенно се износват, което след време налага тяхната смяна. Разбира се, това винаги може да се свърши и от обущар, но процесът е изключително лесен. Действието започва с отстраняване на износеното вече капаче чрез прихващане с клещи и усукване наляво и надясно до неговото излизане. На следващия етап почистваме повърхността с фина шкурка от следи на лепило и други замърсявания. На финалния етап вземаме новата капачка и я причукваме внимателно, докато застане здраво на мястото си.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*