Части на колата, които трябва да може да смените сами

Да имаш кола, не означава само да можеш да я караш. Защото колкото и добър шофьор да сте, ако не може да се справите с някои проблеми, ще се наложи да се обръщате често към сервиз, а това да ви струва куп пари. Когато се налага да купувате нови компоненти, мястото, където трябва да ги търсите безспорно е Sauto.bg.

В онлайн магазина за авточасти Sauto.bg. ще намерите изключително голямо разнообразие на филтри, масло, амортисьори, съединители, кабели свещи, спирачни дискове, ангренажен ремък ролки, накладки, ремъци и редица други авточасти. Магазинът предлага висококачествени оригинални и алтернативни авточасти от водещи производители, а консултантите ще ви помогнат в избора на правилната за вас и вашата кола.

Вижте няколко компонента, които е добре да може да сменяте сами.

Запалителни свещи

Проблеми с производителността като затруднение при стартиране на вашия автомобил, бавно ускорение, груб празен ход и неправилно запалване или пренапрежение на двигателя може да показват, че е време за нови свещи. Това е евтин ремонт, но не е трудно да замените запалителните свещи и сами. Проверете автомобила си, внимателно развийте старите щепсели, почистете нишките вътре в клемата и смажете нишките на новите щепсели, преди да ги инсталирате.

Дистанционно за отключване без ключ

Въпреки че дистанционното отключване без ключове може да бъде спасител, когато се отправяте към колата с торби, пълно с хранителни стоки, тези системи не са безпроблемни. Един от най-често срещаните е повреда на батерията в дистанционното. За щастие можете да я оправите много бързо, просто заменете изтощената батерия с нова. Друг често срещан проблем е неправилното съхранение на дистанционното: неволно активиране на заключващия механизъм или паник аларма при случайно натискане на бутони се случва много по-често, отколкото може да си представите. Ако системата изобщо не работи и батерията не е проблем, потърсете вашия механик. Проблемът може да се окаже по – сериозен и да се налага професионална помощ.

Замръзнали дръжките и ключалки на вратите

Дръжките и ключалките на вратите са една от онези части на автомобила, за които мнозина дори не подозират, че може да причинят проблем. Все пак те са сред най-често използваните и могат да доведат до проблеми. Най – малкото, че многократното вкарване и изкарване на ключа само по себе си е предпоставка за износване.

През зимата, често ставаме „жертва“ на студа и не можем да завъртим ключа, за да отворим вратата. Не се паникьосвайте. За тези случаи, имайте под ръка винаги специален спрей, с който да напръскате ключалката, за да я размразите. Друг вариант е да си купите малко глицерин и да намажете ключалката вечер. Той не позволява замръзване и ще предпази механизма.

Все пак имайте предвид, че понякога повредата може да е по – сериозна и да изисква намесата на механик и експертна помощ. Ако усетите, че има проблем, без значение на сезона, натискът в ключалката може да доведе до износване и повреда на ключалките на вратите. Механизмът вътре в ключалката, който прави възможно влизането, се нарича заключващ цилиндър и има няколко знака, които показват, че може да се нуждае от подмяна:

• Ключът се заклещва и дори остава в ключалката

• Ключът отключва някои врати, но не и други

• Ключовете влизат в ключалките, но не могат да се завъртят.

Тези проблеми са по принцип механични и трябва да бъдат отстранени, за да се гарантира вашата безопасност и безопасност на вашите пътници.

Предпазители

Ако имате продължителни проблеми с чистачките на предното стъкло, мигачите, нагревателя и други инструменти на превозното средство, може би проблемът е неизправен предпазител. За да разберете със сигурност дали това е проблемът или не, намерете кутията с предпазители в колата си и проверете кабелите. Изгорелите предпазители не могат да бъдат поправени, но в повечето случаи можете сами да замените повредената част.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*