Боян Бенев: Стартъп, който решава глобален проблем, има най-голям шанс за успех в Chivas Venture

“Компания, която прави нещо иновативно, което е разбираемо от хора, които са тотално извън българския контекст, има най-голям шанс за успех в конкурса за социални предприемачи Chivas Venture.”

По-малко от две седмици ни делят от крайния срок за кандидатстване в глобалния конкурс за социални предприемачи Chivas Venture – 30 октомври 2017. По този повод се срещнахме с Боян Бенев, един от любимите ни и вдъхновяващи български предприемачи и жури в конкурса, който се провежда за четвърта поредна година и от началото на проекта до днес подкрепа следващото поколение стартиращи компании, които имат потенциал да внесат позитивна промяна в живота на хората. От 2014 г. до момента в конкурса са взели участие над 6000 социални предприемачи от цял свят, а във финалният етап през 2018 г. компаниите ще се състезават за наградния фонд на обща стойност 1 млн. долара.

Боян Бенев ни разказа за нещата, които го вдъхновяват, за работата си като жури в конкурса и значението на социалното предприемачество, както и за малките радости в живота.

ВЪПРОС: Близо 20 години в сферата на предприемачеството – кое е най-интересното, което трябва да знаем за теб?

Трудно мога да преценя кое ми е интересното.

ВЪПРОС: Най-хубав момент от кариерата ти, който предизвиква усмивка, когато си спомниш за него?

По-скоро помня моменти, които работата ми е позволила… нощ около огъня с Кашкай номадите в планините Загрос, пиене на българска домашна бира с хижари в Хималаите или с приятели на плажа в Санта Моника (само дето бирата беше американска).

Виж цялото интервю на Newbusiness.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*