Празникът на район Люлин – “Единство в многообразието” събра хиляди посетители и донесе незабравими преживявания

От 9 до 12 май 2024 г. квартал Люлин в София се превърна в сцена на култура, музика и забавления с мащабното събитие “Празник на район Люлин – Единство в многообразието”. Празникът, който традиционно се чества на 9 май – Денят на Европа, събра хиляди софиянци и гости на столицата.

На сцената се изявиха популярни български изпълнители като Валя Балканска, Криско, Анелия, Дичо и Лора Караджова, които обединиха сърцата на хората, които обичат българската музика и създадоха неповторима атмосфера с енергията си. Посетителите имаха възможност да опитат разнообразие от водещи по качество традиционни балкански ястия, сладки изкушения, фаст фууд, както и да се насладят на бирен бар, коктейлни барове и домашни лимонади. Огромен лунапарк привлече малки и големи със своите атракции и игри, предоставяйки забавления за всички възрасти. Целодневната програма с детски аниматори и специално обособена зона за отдих осигуриха забавление и комфорт за най-малките гости. В някои от дните времето предаде обстановката и затрудни технически организацията, но това не попречи на посетителите, които надхвърляха 50 000 души, да се забавляват в най-големия квартал в България.

Традиционният празник на Люлин и Денят на Европа събра всички училища и детски градини от квартала в специално шествие, на което те представиха изпълненията си. Модерен балет, танцьори и дечица в носии радваха със своите програми.

Събитието събра многобройни посетители, които се наслаждаваха на разнообразната програма, кулинарните изкушения и приятната атмосфера. Тази година “Празник на район Люлин – Единство в многообразието” успя да затвърди своята значимост като един от най-очакваните празници в района, съчетавайки успешно традициите с модерното звучене и предлагайки нещо за всеки вкус.

Събитието е организирано под патронажа на кмета на Столична Община р-н Люлин – г-н Георги Тодоров, който беше със своето семейство, сред зрителите на фестивала. Той приветства гражданите и изказа благодарности. Пожела на всички хора силата, която описва мотото на събитието “Единство в многообразието”, защото според него това е ключът към по-сплотен и проспериращ народ. Кметът работи в посока сближаване на гражданите и намиране на общи решения. Празникът на Люлин е пример за събитие, на което жителите могат да се чувстват в една по-споделена среда с идеи и комуникация.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*